Prognoza meteo, azi, 10 martie 2024
10/03/2024 11:34 in STIRI

Duminică, vremea se anunță plăcută în cea mai mare parte a țării, cu o tendință clară de încălzire a temperaturilor. În ciuda acestei creșteri termice, unele regiuni vor fi afectate de ploi trecătoare. În restul zonelor, inclusiv pe litoral unde maximele vor atinge 10 grade Celsius și în vestul României unde vor ajunge până la 18 grade Celsius, atmosfera va fi predominant însorită.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, este posibil să se formeze ceață în primele ore ale dimineții, însă ulterior soarele va răsări și vremea se va încălzi considerabil. Temperaturile vor ajunge până la 15 grade Celsius, fără a se anunța ploi.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, dimineața va fi mai rece, însă soarele va încălzi rapid atmosfera, iar după prânz temperaturile vor atinge valori ridicate pentru această perioadă, în jur de 14 grade Celsius. Pe timp de noapte, cerul se va înnoi, iar câțiva stropi de ploaie vor cădea.

La Botoșani, va fi o zi plăcută, cu soare și câțiva nori spre seară, dar fără ploi. Vântul va sufla slab din direcția estică, iar temperaturile vor oscila între 11 și 13 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 2 grade Celsius în timpul nopții.

În zonele montane, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei, iar în masivele vestice se vor înnoi cerul și vor apărea precipitații mixte. Vântul va prinde putere pe crestele Meridionalilor, cu rafale de până la 90 de km/h.

COMMENTS