Liber la traseism politic! Ordonanţa a fost schimbată pe ultima sută de metri, la cererea PNL
09/03/2024 13:30 in STIRI

Ordonanța care permite primarilor sau șefilor de Consilii Județene să treacă de la un partid la altul a fost modificată în ultimul moment. Această schimbare a intervenit deoarece varianta inițială ar fi reprezentat o adevărată provocare pentru PNL: conform propriilor lor estimări, partidul ar fi riscat să piardă aproximativ 300 de aleși locali după alegerile din iunie.

În noua formă, aleșii vor putea să schimbe partidul fără a-și pierde mandatul până la depunerea jurământului.

Astfel, primarii, președinții de Consilii Județene, consilierii locali sau județeni care sunt aleși pe 9 iunie își pot prelua mandatul la finalul lui septembrie doar dacă la acea dată sunt membri ai partidului sub sigla căruia au candidat.

Aceste modificări au fost aduse după ce PNL a exprimat opoziție față de forma inițială a actului normativ propus în dezbatere publică.

Atât liderii social-democrați, cât și cei liberali, transmit că ar trebui să se evite aceste schimbări de tabere între partide, în special între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, deoarece astfel de mișcări ar putea să genereze tensiuni în cadrul coaliției de guvernare.

Ordonanța de urgență a fost adoptată vineri într-o ședință extraordinară de guvern, conform informațiilor furnizate de Antena 3 CNN.

 

COMMENTS