Prognoza meteo, azi, 8 martie 2024
08/03/2024 10:10 in STIRI

Vineri se anunță o zi în care cerul va fi acoperit în cea mai mare parte a țării, cu șanse de ploaie ușoară în vest, iar în centrul și sudul țării ar putea picura și câteva picături. În zonele montane, ninsorile vor fi sporadice, iar temperaturile vor fi în concordanță cu data din calendar, ajungând la 4-5 grade în nord-est și la 11 grade în nord-vest.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul va rămâne predominant acoperit, însă șansele de precipitații sunt reduse. Temperaturile nu vor depăși 8 grade Celsius în timpul zilei, iar spre seară se va înnopta treptat, cu temperaturi scăzute de aproximativ -2 grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vremea va fi în general înnorată în timpul zilei, fără anunțuri de ploi, dar cu temperaturi mai scăzute comparativ cu alte regiuni. Maximele vor ajunge la cel mult 7 grade Celsius la amiază și vor scădea la -3, -4 grade Celsius în timpul nopții.

Și la Botoșani se va resimți răcirea vremii, cu cer acoperit de nori și vânt slab din direcția nord-estică. Temperaturile vor oscila între 5 și 6 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la -1 grad Celsius în timpul nopții.

În zonele montane, se va resimți o scădere ușoară a temperaturilor, iar cerul va rămâne predominant acoperit. Precipitațiile slabe vor fi mai accentuate în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, unde vor predomina ninsorile, dar pot apărea și ploi mixte cu lapoviță.

 

COMMENTS