Doi bicicliști din Botoșani, cu alcoolemii uriașe, în stare gravă la spital: Unul a intrat în șanț, celălat într-o mașină
07/03/2024 13:08 in STIRI

Doi botoșăneni cu alcoolemii uriașe au ajuns la spital în urma unor accidente de bicicletă, a anunțat, joi, Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

La data de 6 martie 2024, polițiștii botoșăneni au fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că doi bărbați, în vârstă de 35 și 50 de ani, din comuna Albești și din orașul Ștefănești, au suferit leziuni ca urmare a autoaccidentării.

Din verificări, a reieșit faptul că cei doi, în timp ce se deplasau cu bicicletele pe drumul public din localitatea de domiciliu, au pierdut controlul asupra direcției de mers și au intrat în șanțul betonat de pe marginea părții carosabile (Ștefănești), respectiv, într-un autoturism staționat (Albești). În urma evenimentelor, cei doi au suferit leziuni, fiind transportați la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.

”Fiind testați cu aparatul etilotest, valoarea rezultată în cazul bărbatului de 35 de ani a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul bărbatului de 50 de ani, valoarea a fost de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Reamintim faptul că, la nivelul județului nostru, printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt și abaterile bicicliștilor. Aceasta este a patra cauză generatoare de accidente rutiere”, a declarat Delia Nenișcu.

 

COMMENTS