Prognoza meteo, azi, 6 martie 2024
06/03/2024 10:03 in STIRI

O zi mohorâtă se prefigurează miercuri în România, cu ploi așteptate în special în jumătatea nord-vestică a țării. Vântul va deveni mai intens în sud, centrul țării și zonele de munte, iar temperaturile maxime vor oscila între 5 și 16 grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi închisă, iar ploile sunt prognozate să apară mai ales după lăsarea nopții, cu temperaturi maxime de 11-12 grade Celsius, puțin mai ridicate decât în mod obișnuit.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se așteaptă înnorări și precipitații intermitente, cu cele mai scăzute temperaturi din țară, de 5-6 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperaturile vor coborî spre zero grade Celsius, existând posibilitatea că în unele zone să apară lapoviță sau chiar ninsoare.

În Botoșani, cerul va fi acoperit de nori, iar vântul va fi slab, din direcția estică. Temperaturile vor oscila între 9 și 10 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 4 grade Celsius în timpul nopții.

De asemenea, temperaturile vor scădea și în zonele de munte, unde precipitațiile vor cuprinde majoritatea masivelor, în special sub formă de ninsori în seara și noaptea. Vântul va sufla cu mai multă putere în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, atingând viteze de 45 până la 55 km/h.

 

COMMENTS