Prognoza meteo, azi, 22 februarie 2024
22/02/2024 11:01 in STIRI

Astăzi, în întreaga țară se înregistrează o încălzire generală a vremii. În sud și în est, cerul este senin și atmosfera este plăcută. În restul țării, se vor observa înnorări temporare, iar în zonele nordice pot apărea ploi slabe. Temperaturile maxime variază între 7 grade în estul Transilvaniei și 16 grade în Banat.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, dimineața începe cu ceață, dar spre prânz se va însenina, iar temperaturile vor crește, situându-se în jurul valorii de 13...14 grade Celsius. Până la ora 9, este emis un Cod galben de ceață în județele Buzău și Brăila, iar până la ora 10 sunt avertizări de ceață în județele Vrancea și Galați.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se va menține ceața până la ora 10, fiind emise avertizări în județele Bacău și Neamț. Cu toate acestea, după-amiaza aduce vreme frumoasă, cu posibile ploi ușoare în Bucovina și temperaturi mai ridicate decât în ziua precedentă, în jur de 12 grade Celsius.

În Botoșani, soarele va fi prezent și se va încălzi față de ziua anterioară. Vântul va sufla ușor dinspre sud-est, iar temperaturile vor oscila între 11 și 12 grade Celsius, coborând până la 3 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, se așteaptă o zi cu cer noros și precipitații slabe în majoritatea masivelor. Vântul va fi mai puternic pe creste, în special în Carpații Orientali. Dimineața se va înregistra ceață în văi și în depresiuni, iar temperaturile se vor menține relativ ridicate pentru această perioadă a anului.

 

COMMENTS