ADS
ADS
ADS
Un botoșănean a dat de necaz la frontieră, când a încercat să intre în țară cu un camion încărcat cu haine, biciclete și saltele
21/02/2024 13:35 in STIRI

Un botoșănean a dat peste necaz la frontieră când a încercat să intre în țară cu un camion încărcat cu haine, biciclete și saltele. Erau șase tone de bunuri ce erau declarate ca deșeuri provenite din Germania, având ca destinație o societate din Suceava. Camionul, condus de un șofer în vârstă de 51 de ani, din Botoșani, nu a fost lăsat să intre pe teritoriul României, din lipsa unor documente care să certifice că marfa a trecut prin procesul de curățare și dezinsecție.

Duminică, 18 februarie, în jurul orei 00:15, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, în județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră botoșăneanul de 51 de ani. Bărbatul, domiciliat în județul Botoșani, conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România, în care transporta deșeuri (haine, biciclete, saltele) provenite din Germania. Marfa urma să ajungă la o societate comercială din județul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 5.989 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (șoferul nu a putut prezenta certificatul de curățare și dezinsecție pentru marfa transportată).

COMMENTS