Prognoza meteo, azi, 18 februarie 2024
18/02/2024 10:49 in STIRI

Astăzi avem parte de o vreme relativ caldă. În vest și nord-vest, soarele își face apariția timid, în timp ce în restul țării avem parte de o atmosferă destul de mohorâtă și posibilitatea unor ploi trecătoare. Temperaturile maxime variază între 6 grade în estul Transilvaniei și în Moldova și 16 grade în vestul Olteniei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, ziua se anunță cam mohorâtă, cu înnorări și un vânt insistent. Temperaturile vor fi ceva mai ridicate decât sâmbătă, ajungând la 11-12 grade Celsius după prânz.

Cerul va rămâne acoperit și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Vor fi ploi trecătoare în zonele joase și ninsori la munte. Vântul va sufla cu intensitate, atingând viteze de până la 50 km/h, iar temperaturile maxime vor fi în jur de 8-9 grade Celsius.

La Botoșani, cerul va fi parțial acoperit în prima parte a zilei, iar vântul va sufla moderat dinspre nord-vest. Temperaturile maxime vor oscila între 7 și 8 grade Celsius, iar în timpul nopții vor scădea la 3 grade Celsius.

În zonele montane, soarele va fi mai puțin vizibil și se va răci puțin. Vor fi ninsori slabe, iar vântul va sufla mai tare pe creste. Precipitațiile se vor restrânge către masivele sudice peste noapte.

COMMENTS