Prognoza meteo, azi, 17 februarie 2024
17/02/2024 10:22 in STIRI

Sâmbătă aduce vreme însorită și caldă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor varia între 5-6 grade în nord-estul Dobrogei și 15-16 grade în Banat. Seara, există posibilitatea unor ploi ușoare în vest, nord și zona centrală.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii se împrăștie, iar șansele de ploaie scad. Temperaturile vor fi plăcute în timpul zilei, în jur de 10-11 grade Celsius, mai ridicate decât vineri.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi însorită și plăcută, iar temperaturile vor fi în creștere față de ziua precedentă, atingând frecvent 12-13 grade Celsius. Spre seară, se pot înregistra înnorări și ploi slabe în unele zone.

La Botoșani, cerul va fi acoperit în prima parte a zilei, iar vântul va sufla ușor dinspre sud-est. Temperaturile maxime vor oscila între 10 și 12 grade Celsius, iar în timpul nopții vor scădea la 3 grade Celsius.

În zonele montane, se anunță o zi insorită, cu temperaturi mult mai ridicate decât în mod obișnuit. Seara, sunt posibile precipitații în special în Carpații Orientali, sub formă de ninsoare în zonele înalte, unde vântul se va intensifica.

COMMENTS