ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 12 februarie 2024
12/02/2024 10:33 in STIRI

Luni, 12 februarie, ploile se vor extinde și vor afecta aproape întreaga țară. Deși temperaturile vor scădea ușor, condițiile meteorologice vor rămâne mai calde decât de obicei pentru această perioadă a anului. Maximele termice vor porni de la 10 grade în zonele depresionare și vor atinge între 17 și 18 grade în estul și sud-estul României.

Ploile se vor extinde și vor afecta aproape întreaga țară. Deși temperaturile vor scădea ușor, va rămâne mai cald decât de obicei. Maximele termice vor porni de la 10 grade în depresiuni și vor ajunge la 17-18 grade în estul și sud-estul României.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi variabilă, iar vântul va fi destul de puternic. Vor apărea și câteva ploi, în special în cea de-a doua parte a zilei, iar temperaturile, mai coborâte decât duminică, se vor opri la 17 grade Celsius. În nordul Moldovei și în Bucovina, cerul va fi predominant noros pe parcursul zilei, iar local va ploua, iar după-amiază se vor înregistra tot 17 grade Celsius.

La Botoșani, cerul va fi în cea mai mare parte acoperit pe tot parcursul zilei, iar ploile vor fi locale în a doua parte a zilei, iar vântul va sufla ușor dinspre sud-est. Temperaturile maxime vor atinge între 14 și 17 grade Celsius, urmând ca după lăsarea nopții să scadă la 7 grade Celsius.

În zonele montane, vremea rămâne caldă, cu ploi care vor afecta majoritatea masivelor. La altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Se pot acumula cantități de apă de peste 20 de litri pe metru pătrat.

COMMENTS