ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 11 februarie 2024
11/02/2024 10:44 in STIRI

Duminică, 11 februarie, vremea continuă să fie neașteptat de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi în creștere față de ziua precedentă.

În zonele depresionare vor fi înregistrate 13 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul României se vor atinge 23 de grade Celsius. Se vor mai aduna norii, iar în vest, nord-vest și în regiunile sudice se așteaptă precipitații slabe. În restul țării, însă, soarele va începe să se facă simțit, însă vântul se va intensifica în majoritatea zonelor.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi destul de plăcută, cu posibilitatea unor averse ușoare. Vântul va sufla mai puternic, iar temperaturile, mai ridicate decât în ziua anterioară, vor ajunge la 22 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera se va îmbunătăți considerabil după-amiaza. Vântul va liniști, iar cerul se va însenina aproape peste tot. De asemenea, temperaturile vor crește față de ziua precedentă, atingând 19 grade Celsius.

La Botoșani, cerul va fi predominant acoperit pe durata întregii zile, iar vântul va sufla ușor dinspre sud-est. Temperaturile maxime vor atinge 17-18 grade Celsius, urmând ca după lăsarea nopții să scadă la 8 grade Celsius.

Și în zonele montane temperaturile rămân ridicate. Cerul se va închide, iar precipitațiile vor fi mai consistente. La altitudini mai mari, se așteaptă lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări, în special în masivele vestice și sudice, iar la altitudini mari se prognozează rafale de peste 100 km/h.

 

COMMENTS