Prognoza meteo, azi, 10 februarie 2024
10/02/2024 12:40 in STIRI

Sâmbătă se anunță o zi deosebit de caldă, cu înnorări sporadice și intermitente perioade de soare, dar și cu șanse de ploi slabe în zonele vestice, nordice și centrale ale țării. Temperaturile vor fi remarcabil de ridicate, începând de la 11 grade în depresiuni și urcând până la 19...20 de grade în regiunile sudice și sud-estice.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi primăvăratică, cu perioade de soare împletite cu nori și posibile averse ușoare în unele zone. Temperaturile vor înregistra o ușoară creștere față de ziua precedentă, ajungând până la 19...20 de grade.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se preconizează temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, cerul se va închide treptat, existând posibilitatea de ploi ușoare, dar soarele va face și el apariția în timpul zilei.

La Botoșani, cerul va fi predominant acoperit pe durata întregii zile, iar vântul va sufla ușor dinspre sud-vest. Maximele termice vor atinge 15-16 grade Celsius, urmând ca după lăsarea nopții să scadă la 10 grade Celsius.

Vremea se va menține călduroasă și în zonele montane, cu toate că va fi parțial înnorată. Vor exista șanse de ploi slabe în timpul zilei, iar la altitudini mai mari se poate transforma în lapoviță și ninsoare. Pe crestele montane, vântul va sufla cu putere, generând rafale de 80...90 km/h.

 

COMMENTS