Prognoza meteo, azi, 3 februarie 2024
03/02/2024 10:46 in STIRI

Sâmbătă, se anunță o încălzire în cea mai mare parte a țării. În sud și în sud-est, ziua se va desfășura într-un cadru însorit, în timp ce în celelalte regiuni va fi predominant înnorat, cu posibilitatea de precipitații slabe. Maximele termice vor varia între 1 și 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 11-12 grade în zona Olteniei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem parte de o zi neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi care vor atinge 13-14 grade Celsius. Cerul se va înnora sporadic, iar în cursul nopții se prevăd ploi ușoare în această zonă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi schimbătoare, cu înnorări și posibile stropi de ploaie pe parcursul zilei.

La Botoșani, temperaturile vor crește ușor față de ziua anterioară, însoțite de apariția norilor și vânt slab din direcția vest-nord-vest. Maximele vor atinge 8-10 grade Celsius, iar după lăsarea nopții, temperaturile vor scădea la 0 grade Celsius.

Și la munte, se înregistrează o ușoară încălzire, dar ziua se anunță cam mohorâtă, cu precipitații trecătoare, în special sub formă de ninsori. Vântul va avea intensificări în zonele înalte, atingând viteze de 60-80 km/h.

COMMENTS