ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 2 februarie 2024
02/02/2024 09:51 in STIRI

Astăzi, vremea se anunță schimbătoare în întreaga țară, cu apariția norilor și a unor precipitații slabe, trecătoare. În sud și în sud-est, soarele își face apariția în unele intervale. Vântul se intensifică în zonele montane, cu o creștere notabilă și în sud-vest și pe partea estică. Temperaturile maxime pornesc de la zero grade în depresiuni și ating valori de 9-10 grade în Oltenia.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, condițiile meteorologice sunt schimbătoare, cu un vânt activ și posibile ploi slabe pe parcursul zilei. La amiază, temperaturile vor atinge 7-8 grade, valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru începutul lunii februarie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile se răcesc față de ziua precedentă, oprindu-se la 5-6 grade. În nordul Moldovei există posibilitatea de ninsoare, în timp ce în restul regiunilor se anunță condiții de lapoviță, iar vântul își intensifică forța.

La Botoșani, temperaturile scad ușor comparativ cu ziua anterioară, cu apariția sporadică a norilor și vânt slab din direcția nord-vest. Maximele vor atinge 5 grade, iar după lăsarea nopții, temperaturile vor scădea la 0 grade Celsius.

La munte, se înregistrează o scădere semnificativă a temperaturilor. Norii se adună, iar câteva ninsori slabe sunt prognozate, cu vânt devenind mai insistent. În zona înaltă din Carpații Orientali, se anunță rafale de vânt de peste 80 km/h.

COMMENTS