ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 29 ianuarie 2024
29/01/2024 09:16 in STIRI

Începem săptămâna cu vreme rece. În zonele de munte, în centrul, sudul și estul țării se așteaptă ninsori slabe sau lapoviță, în timp ce vântul se intensifică în partea sud-estică. În restul regiunilor, condițiile meteorologice sunt mai favorabile, iar temperaturile maxime variază de la -2 grade în estul Transilvaniei la 6 grade în Oltenia și în Maramureș.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea rămâne schimbătoare, iar temperaturile se mențin la valori similare cu cele de duminică, atingând cel mult 3 grade. Vântul agitat contribuie la amplificarea senzației de frig.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se observă puțin soare printre nori, dar din când în când pot apărea fulguieli sau lapoviță. Maximele termice se opresc la 2 grade, iar în unele zone se anunță ger în timpul nopții.

La Botoșani, temperaturile vor scădea ușor, atingând o maximă de 1 grad Celsius, sub un cer acoperit pe întreaga durată a zilei. Vântul va sufla slab dinspre nord-nord-est, iar în timpul nopții temperaturile vor coborî la -3 grade Celsius.

La munte, dimineața se anunță geroasă. În general, se anticipă o zi frumoasă, cu excepția regiunilor Meridionale și Orientale, unde pot apărea înnorări și fulguieli. Vântul prezintă intensificări în masivele sud-estice.

COMMENTS