ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 27 ianuarie 2024
27/01/2024 11:46 in STIRI

Astăzi, avem parte de o zi destul de neplăcută, marcată de precipitații, în special în nordul, centrul și estul țării. Ninsorile vor domina pe ansamblu, iar la munte și, trecător, în Transilvania, se preconizează condiții de viscol. Temperaturile maxime vor porni de la zero grade în depresiuni, ajungând până la 10 grade în Oltenia.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi închisă, cu cantități semnificative de precipitații, în special sub formă de ninsoare. Se înregistrează o ușoară răcire față de ziua anterioară, cu maxime care se opresc în jurul valorilor de 3-4 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, cerul va rămâne acoperit, iar vor fi înregistrate noi ninsori, cu posibilitate de lapoviță în unele zone. Temperaturile vor atinge valori de 3-4 grade, iar ninsorile vor continua și după lăsarea nopții.

La Botoșani, temperaturile vor scădea ușor, atingând o maximă de 3 grade Celsius, sub un cer acoperit pe întreaga durată a zilei. Vântul va sufla slab dinspre nord-vest, iar în timpul nopții temperaturile vor coborî la -4 grade Celsius.

La munte, vremea va fi închisă și rece, cu ninsori predominante în Carpații Meridionali. Vântul va sufla puternic în masivele din vestul și sudul țării, generând condiții de viscol intens. Se așteaptă rafale de vânt de până la 110 km/h în zonele înalte.

 

COMMENTS