ADS
ADS
ADS
O firmă din Botoșani a câștigat licitația pentru construirea noului laborator de microbiologie al Spitalului Județean Mavromati
27/01/2024 12:30 in STIRI

O firmă din Botoșani va construi noul laborator de microbiologie pentru boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati. Firma botoșăneană a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Investiții (CNI) la un preț de 2,3 milioane de lei.

Proiectul "Construire clădire laborator microbiologie boli infecțioase pentru biologie moleculară RT-PCR, str. Ștefan cel Mare nr. 39, municipiul Botoșani, județul Botoșani" este finanțat de CNI prin Subprogramul "Unități sanitare".

În prezent, în cadrul Spitalului Județean este integrat un laborator provizoriu pentru biologie moleculară RT-PCR, situat într-o clădire care aparține Secției de Infecțioase. Cu toate acestea, clădirea actuală nu dispune de spațiul necesar pentru desfășurarea eficientă a activităților, provocând o serie de disfuncționalități.

Astfel, spațiile destinate personalului, preluării și prelucrării probelor, depozitării reactanților și cele pentru deșeuri sunt inadecvate, fiind amplasate într-o zonă cu suprafață restrânsă, unde nu se pot asigura circuitele necesare funcționării laboratorului în parametrii optimi. Aceasta duce la o eficiență scăzută și la incapacitatea de a satisface corespunzător cerințele prevăzute.

Laboratorul actual este și singurul din municipiul Botoșani specializat în biologie moleculară RT-PCR, ceea ce determină suprasolicitarea cadrelor medicale, mai ales în contextul actual, creșterea timpilor de așteptare a rezultatelor și incapacitatea de prelucrare a unui număr mare de probe.

Având în vedere această situație, precum și creșterea solicitărilor către serviciile medicale specializate în ultima perioadă, se consideră imperativă construirea unui laborator nou într-un corp de clădire dedicat, cu spații adecvate pentru desfășurarea eficientă a activităților, asigurând astfel cadrelor medicale un mediu propice.

Realizarea acestui obiectiv de investiții se justifică prin faptul că noul laborator va aduce beneficii atât în cadrul spitalului, completând pachetul de servicii medicale oferite de unitatea medicală, cât și la nivelul municipiului, deservind și cererile externe de prelucrare a probelor biologice.

 

COMMENTS