ADS
ADS
ADS
Profesorii titulari și suplinitori nu mai pot primi o catedră întreagă plătită cu ora
27/01/2024 12:16 in STIRI

Profesorii titulari și suplinitori nu mai pot primi o catedră întreagă plătită cu ora. Potrivit noului Regulament, publicat în Monitorul Oficial, care reglementează Ordinul nr. 6.876 din 22 decembrie 2023 referitor la întocmirea planului de încadrare a personalului didactic de predare, precum și încadrarea în regim de plată cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, au loc schimbări pentru anul școlar 2025-2026.

Conform ordinului anterior, dascălii titulari și suplinitori, inclusiv cadrele didactice pensionate, puteau primi, pe lângă norma de bază, și catedre rămase neocupate, plătite cu ora, până la o normă didactică întreagă, respectiv 18 ore de predare.

Astfel se putea ajunge la două norme plătite, ocupate de un cadru didactic. Noutatea adusă de noul regulament prevede că aceștia pot fi încadrați, în anul școlar următor, cu ore care să ajungă maxim la jumătate de normă de predare, respectiv cel mult 9 ore.

Aceeași limitare a numărului de ore de predare, exercitate în regim de plată cu ora, o au în vedere și profesorii care desfășoară activitate de mentorat, pentru care noul ordin specifică cel mult 4 ore de predare.

Potrivit aceluiași ordin, pentru directorii și inspectorii din învățământul preuniversitar a rămas obligația de predare în unitatea de învățământ în care sunt titulare.

De asemenea, directorii și inspectorii din învățământul preuniversitar pot fi încadrați, la cerere, doar în regim de plată cu ora, până la cel mult 1/2 din numărul de ore pe săptămână dintr-o normă didactică de predare, conform hotărârii consiliului de administrație al inspectoratelor județene.

 

COMMENTS