A început cea de-a 9-a ediție a programului „Permis pentru viitor”, adresat tinerilor din medii defavorizate, oferindu-le șansa de a urma școala de șoferi gratuit.
Programul, ajuns la a 9-a ediție, se adresează tinerilor din medii defavorizate, pornind de la premisa că obținerea permisului de conducere poate reprezenta o condiție sau un avantaj în găsirea unui loc de muncă. Acest lucru poate, de asemenea, să contribuie la menținerea sau extinderea atribuțiilor de serviciu existente.
Eligibili pentru acest program sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, provenind din medii defavorizate. Aceștia pot aplica pentru obținerea permisului de categorie B, C sau D, inclusiv pentru vehicule precum tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Finanțarea acoperă costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente.
Procesul de selecție se desfășoară sub forma unui concurs de proiecte. Tinerii interesați pot depune cereri online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024. Formularul de înscriere și informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis
Împreună cu formularul de înscriere completat, sunt necesare cinci documente:
1. Scrisoare de motivare personală
2. Ancheta socială
3. Declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii
4. Ofertă de preț de la școala de șoferi
5. Document referitor la nivelul studiilor absolvite
Tinerii care au obținut permisul de conducere într-o ediție anterioară a programului „Permis pentru viitor” și doresc să aplice pentru o altă categorie de autovehicule, vor trimite doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preț și o scrisoare de motivație personală.
Programul, inițiat în 2015, este organizat de Fundația Pentru Comunitate cu sprijinul financiar al companiei MOL România. În cei opt ani de existență, 337 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru diverse categorii de permise de conducere, dintre care 169 au finalizat cu succes aceste cursuri, iar 55 continuă studiile sau sunt programați pentru examen, conform RomaniaTV.