Prognoza meteo, azi, 5 noiembrie 2023
05/11/2023 09:57 in STIRI

Duminică, temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate, în special în zonele sudice și estice. Se vor înregistra ploi în regiunile vestice, nordice și centrale, în timp ce vântul se va intensifica semnificativ în zonele muntoase, precum și în vest, nord-vest, centrul țării și partea estică. Valorile maxime ale termometrelor vor varia între 12 și 13 grade Celsius în nord-vest și vor atinge 25 de grade Celsius în sud-est.

Vremea frumoasă va persista în Moldova de Sud și în nordul Munteniei, unde cerul va fi predominant senin, cu o intensificare a vântului. Temperaturile maxime vor rămâne la valori ridicate, urcând până la 23 de grade Celsius în jurul prânzului.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, cerul va fi parțial înnorat, însă vântul se va intensifica, atingând viteze de până la 55 de km/h. Se va înregistra o ușoară creștere a temperaturilor, acestea urmând să atingă 19 grade Celsius. Spre seară, se așteaptă înnorări și posibile averse locale.

În Botoșani, norii vor apărea după-amiaza, iar temperaturile maxime se vor situa între 15 și 16 grade Celsius, cu un vânt ușor care va sufla dinspre sud-est.

La munte, temperaturile vor fi neașteptat de ridicate, dar se vor înregistra ploi pe suprafețe extinse, în majoritatea masivelor montane. Se preconizează cantități semnificative de precipitații, iar la altitudini mari vântul va atinge viteze de peste 80 km/h.

COMMENTS