Prognoza meteo, azi, 4 noiembrie 2023
04/11/2023 10:42 in STIRI

Sâmbătă, 4 noiembrie, se anunță o zi încă caldă în majoritatea regiunilor din România. Cu toate acestea, în jumătatea sud-estică a țării, atmosfera va deveni instabilă, cu nori adunându-se și ploi anticipate în mai multe reprize. Sunt așteptate averse abundente, însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă s-ar putea ridica până la 30...40 de litri pe metru pătrat.

În aceeași regiune, vântul se va intensifica, atingând viteze de 55...65 km/h. În restul țării, vremea se va îmbunătăți ușor, cu puțin soare și posibile ploi trecătoare. Maximele termice vor varia între 13 grade în depresiuni și 29 de grade în sud-estul României.

În Botoșani, cerul va rămâne acoperit pe parcursul zilei, iar temperaturile maxime se vor situa între 10 și 13 grade Celsius. Vântul va sufla ușor dinspre sectorul estic, iar după lăsarea nopții se așteaptă ploi.

În zonele montane, se preconizează extinderea ploilor în masivele din sudul și estul țării, iar în Carpații de Curbură se estimează că vor cădea peste 35 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile vor scădea față de ziua anterioară, dar se vor menține peste limitele normale pentru această perioadă.

 

COMMENTS