Prognoza meteo, azi, 3 noiembrie 2023
03/11/2023 09:37 in STIRI

Vremea se încălzește semnificativ astăzi în România, însă nu în toate regiunile. Ploile își fac apariția în mod treptat și se extind în regiunile vestice, nord-vestice și centrale ale țării, iar pe parcursul serii și în timpul nopții, acestea vor ajunge să acopere și celelalte zone. Vântul suflă mai intens în regiunile montane, în Banat, în Crișana și în Moldova.

Temperaturile maxime variază semnificativ, pornind de la aproximativ 16 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și crescând până la 25 de grade Celsius în sudul Munteniei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, veți găsi soare și condiții meteorologice bune în prima parte a zilei, însă se vor forma câțiva nori de ploaie mai târziu. Se remarcă o încălzire semnificativă față de media de temperaturi pentru această perioadă a anului, termometrele indicând până la 22 de grade Celsius. 

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vântul continuă să bată cu intensitate și poate atinge viteze de până la 65 km/h. Deși se formează nori pe alocuri, șansele de ploaie sunt relativ scăzute. Temperaturile se ridica la aproximativ 20 de grade Celsius.

În Botoșani, cerul rămâne predominant acoperit pe parcursul zilei, iar temperaturile maxime se vor situa între 16 și 17 grade Celsius. Vântul va sufla ușor dinspre sectorul sudic.

În zonele de munte, temperaturile cresc, dar cerul devine din ce în ce mai înnorat. Precipitațiile apar mai întâi în masivele montane din vest și nordul țării, aducând cu ele până la 20 de litri de apă pe metru pătrat. Pe creste, vântul poate să atingă viteze de peste 110 km/h.

 

COMMENTS