Prognoza meteo, azi, 29 octombrie 2023
29/10/2023 09:41 in STIRI

Duminică ne așteaptă o zi caldă și frumoasă, cu cer senin în majoritatea zonelor țării. Singurele excepții vor fi în nord-vest, unde se vor aduna câțiva nori și s-ar putea să plouă slab în zone izolate. Vântul va fi mai puternic la altitudini mari în zonele montane, iar temperaturile vor înregistra o creștere în jumătatea nordică a țării. Maximele termice vor începe de la 17 grade Celsius în depresiuni și vor ajunge la 25-26 de grade Celsius în regiunile sudice.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi predominant însorită. Temperaturile vor rămâne peste valorile normale, atingând tot 25 de grade Celsius.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina vom avea parte de razele soarelui. Se va produce o ușoară încălzire, cu temperaturi atingând 22-23 de grade Celsius. Doar în zona montană vor mai apărea câțiva nori și ploi slabe, dar izolate.

La Botoșani, cerul va fi senin, iar vântul va sufla ușor dinspre vest. Maximele zilei vor oscila între 18 și 20 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor scădea până la aproximativ 8-9 grade Celsius.

În regiunile montane, vremea va rămâne frumoasă, cu o ușoară încălzire. Cerul va fi în cea mai mare parte senin, cu posibile înnorări temporare și ploi de scurtă durată în nordul Carpaților Orientali. Dimineața și noaptea, în văi și depresiuni, este posibil să se formeze ceață.

 

COMMENTS