Prognoza meteo, azi, 28 octombrie 2023
28/10/2023 08:57 in STIRI

Sâmbătă, vremea aduce câteva schimbări în diverse regiuni ale României. În nord-vest și în vestul extrem, se anunță apariția unor ploi sporadice. Cu toate acestea, restul țării se bucură de o atmosferă însorită, iar în unele zone, cerul va fi chiar senin. Vântul se va intensifica în regiunile centrale, sudice și estice, cu viteze mai mari în zona montană. Temperaturile vor scădea ușor, dar rămân peste medie: maximele vor porni de la 15 grade Celsius în depresiuni și vor ajunge până la 26 de grade în sudul și sud-estul României.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul se menține senin pe tot parcursul zilei. Vântul se va intensifica, iar la amiază, temperaturile vor atinge niveluri specifice verii, ajungând la 25 de grade Celsius.

Vremea va fi frumoasă și călduroasă în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Deși temperaturile vor avea o ușoară scădere, ele se vor menține în jurul valorii de 21-22 de grade. Norii vor apărea sporadic, dar vântul va avea răbufniri, mai ales pe crestele Orientalilor, cu rafale de peste 90 de km/h.

În Botoșani, cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla ușor din direcția vestică. Temperaturile maxime ale zilei vor oscila între 16 și 18 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor coborî la aproximativ 8-10 grade Celsius.

Vremea va rămâne călduroasă și la munte. Norii vor veni și vor trece, iar în Apuseni și în nordul Orientalilor pot apărea ploi trecătoare. Vântul va continua să agite atmosfera, cu rafale de peste 80-90 de km/h pe crestele masivelor estice.

COMMENTS