Prognoza meteo, azi, 27 octombrie 2023
27/10/2023 08:51 in STIRI

Vineri se anunță o vreme neobișnuit de caldă, în special în sudul țării, unde temperaturile pot atinge chiar și 30 de grade Celsius, în zonele sudice ale Munteniei. Ploile persistă în regiunile vestice, nordice și centrale, în timp ce vântul se va intensifica aproape în toate regiunile.

În Moldova de sud și în nordul Munteniei, se prevede o zi excesiv de călduroasă pentru această perioadă, cu temperaturi ce vor atinge valori de 26-27 grade Celsius. În ciuda norilor care se vor forma sporadic, șansele de precipitații sunt reduse. Spre seară, vântul va deveni mai puternic și în aceste zone.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se va menține un timp mai posomorât, cu precipitații în special în zonele montane și colinare. Temperaturile vor depăși din nou valorile normale, ajungând în jur de 23-24 de grade Celsius.

În Botoșani, cerul va fi predominant acoperit, iar vântul va sufla ușor din direcția sudică. Maximele zilei vor oscila între 18 și 19 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi în jur de 10 și 11 grade Celsius.

În zonele de munte, vremea va rămâne caldă, dar se vor înregistra averse destul de consistente, care ar putea aduce până la 40 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul se va intensifica și pe crestele montane, atingând viteze de peste 90 km/h.

 

COMMENTS