Prognoza meteo, azi, 25 octombrie 2023
25/10/2023 09:00 in STIRI

Vremea rămâne caldă în majoritatea regiunilor, însă unele zone vor fi afectate de ploi și averse în cursul zilei de astăzi. Conform meteorologilor, se așteaptă ploi în vest, nord și în zona centrală, însoțite de posibile descărcări electrice. De asemenea, vântul va fi mai puternic pe crestele montane. Maximele termice vor varia, pornind de la 18-19 grade în depresiuni, ajungând până la 28-29 de grade în sud și sud-est.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se prevede o ușoară creștere a temperaturilor. Ziua se va bucura de cer senin și o atmosferă tipică de vară, cu maxime de 27-28 grade. Spre seară, cerul se va închide treptat, iar sunt posibile precipitații ușoare și trecătoare.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât marți, cu condiții favorabile de ploaie în a doua parte a zilei și după lăsarea nopții. La Iași și Bacău se vor înregistra 25 de grade.

În Botoșani, cerul va fi predominant acoperit, iar vântul va sufla în mod moderat din sectorul sudic. Temperaturile maxime se vor situa între 17 și 22 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 14 și 16 grade Celsius.

La munte se vor înregistra condiții schimbătoare, cu reprize de ploaie, în special în masivele vestice și cele nordice. Pe lângă acestea, perioadele cu soare vor alterna, iar temperaturile se vor menține relativ ridicate. Vântul va sufla puternic pe creste, atingând viteze de 60-70 km/h.

 

COMMENTS