Prognoza meteo, azi, 24 octombrie 2023
24/10/2023 08:34 in STIRI

Ziua de marți va aduce o vreme caldă în întreaga Românie, cu maxime cuprinse între 19 grade în nord-vest și 26-27 de grade în sudul și sud-vestul țării. Cu toate acestea, norii se vor înmulți în regiunile vestice, nordice și centrale ale României, iar peste noapte sunt așteptate ploi.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea se va menține frumoasă, iar temperaturile vor fi ridicate pentru această perioadă a anului. După-amiază, atmosfera va deveni foarte plăcută, cu temperaturi atingând 24-25 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, cu maxime de până la 23 de grade. Cu toate acestea, în această zonă se vor aduna norii, iar după lăsarea nopții sunt așteptate ploi.

În Botoșani, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab dinspre sud-est. Temperaturile maxime vor oscila între 15 și 20 de grade Celsius. Pe timpul nopții, vântul va sufla slab până la moderat din sectorul predominant sudic, iar temperaturile minime vor varia între 4 și 18 grade Celsius.

La munte, temperaturile vor crește ușor, dar norii se vor aduna pe cer. Peste noapte, ploile se vor extinde treptat în masivele montane din vestul și nordul țării. Până atunci, vremea va fi destul de bună, cu apariții trecătoare ale soarelui, iar vântul se va intensifica pe crestele montane.

 

COMMENTS