ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 23 octombrie 2023
23/10/2023 08:11 in STIRI

O scădere a temperaturilor se resimte în toată țara, cu toate acestea, vremea rămâne relativ caldă pentru această perioadă a anului. Maximele termice pornesc de la 17-18 grade în depresiuni și ating valori de 28-29 de grade în zonele sudice, în timp ce condiții de ploaie se anunță doar în zonele montane și în sud-est.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se menține o vreme frumoasă, cu o atmosferă deosebit de plăcută după prânz, când termometrele vor indica aproximativ 25-26 de grade Celsius. Această valoare înseamnă o scădere cu 4-5 grade față de ziua precedentă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se înregistrează o scădere semnificativă a temperaturilor. După maximele de 28 de grade înregistrate duminică, luni temperaturile vor atinge doar 22-23 de grade. Soarele va domina cerul, iar vântul va fi mai insistent pe parcursul zilei.

În Botoșani, se așteaptă o ușoară răcire a vremii, cu cer variabil și vânt slab până la moderat, cu unele intensificări din direcția nord-vestică. Maximele termice vor oscila, în general, între 18 și 21°C. Pe timpul nopții, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat dinspre sectorul predominant vestic, iar temperaturile minime vor varia, în general, între 4 și 9°C.

La munte, se înregistrează o ușoară scădere a temperaturilor. Cu toate acestea, valorile termice se mențin peste medie. Norii vor apărea și vor trece. Există posibilitatea apariției unei ploi de scurtă durată, însă în general se preconizează o zi plăcută, cu un vânt mai intens în zona înaltă a Carpaților Orientali.

 

COMMENTS