Prognoza meteo, azi, 22 octombrie 2023
22/10/2023 08:18 in STIRI

Temperaturile încep să înregistreze o scădere, dar totuși, în multe regiuni, vremea rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului. Maximele termice variază de la 23 de grade în nord-vest și în centrul țării, ajungând la 32-33 de grade în sud și sud-est. Se așteaptă și câteva averse, în special în nord-vest și în zonele montane.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera rămâne predominant însorită pe parcursul întregii zile, cu temperaturi care ajung la valori extrem de ridicate pentru această perioadă a anului, atingând 30-31 de grade Celsius.

În schimb, în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se anunță o răcire semnificativă a vremii, cu înnorări persistente, averse și temperaturi cuprinse între 14 și 15 grade. În celelalte zone se prognozează o zi predominant însorită și caldă, cu intensificări ale vântului pe parcursul serii și ploi extinse pe timpul nopții în întreaga regiune.

În Botoșani, se așteaptă o zi caldă, cu cer variabil și vânt ușor până la moderat, cu unele intensificări dinspre sectorul sud-vestic. Maximele termice se vor încadra, în general, între 25 și 31°C. Pe timpul nopții, se va menține un cer variabil, iar vântul va sufla ușor până la moderat din sectorul predominant vestic, iar temperaturile minime vor varia, în general, între 12 și 18°C.

În regiunile montane, înnorările se vor extinde treptat, urmând să se instaleze ploi în prima fază în zonele Occidentale și în nordul Orientalilor, iar ulterior și în celelalte masive. Pe parcursul serii, se estimează că viteza vântului va atinge valori de până la 100 de km/h pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, iar pe timpul nopții se va produce o transformare a ploilor în lapoviță și ninsoare. Deși temperaturile vor scădea, vremea se va menține relativ caldă.

COMMENTS