ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 21 octombrie 2023
21/10/2023 08:36 in STIRI

Așa cum arată prognoza meteo pentru ziua de astăzi, sudul și sud-estul României se vor bucura de o altă zi plăcută și neobișnuit de caldă. Temperaturile maxime vor ajunge până la 28-29 de grade Celsius, în timp ce în nord și nord-vest vor coborî semnificativ, situându-se în jurul valorii de 14-15 grade Celsius. Această diferență notabilă de temperatură va fi însoțită de ploi pe parcursul zilei și de intensificări ale vântului în multe regiuni ale țării, mai ales spre seară.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va rămâne favorabilă, cu temperaturi calde pe timpul zilei, atingând aproximativ 27 de grade Celsius. Cu toate acestea, vântul va începe să se intensifice în orele serii, iar ploile vor fi prezente după căderea nopții, însoțite de creșterea acoperirii noroase.

În contrast, jumătatea nordică a Moldovei și Bucovina vor resimți o scădere semnificativă a temperaturilor, însoțită de înnorări persistente și averse, cu temperaturi ce nu vor depăși 14-15 grade Celsius. Restul țării va avea parte de o zi însorită și caldă, dar vântul va avea intensificări la înserare, iar ploile vor afecta toată regiunea în timpul nopții.

Pentru locuitorii din Botoșani, se așteaptă o zi de temperaturi ridicate, cu cerul acoperit în prima parte a zilei și vânt slab dinspre sud. Maximele termice vor oscila între 25 și 29 de grade Celsius.

În zonele montane, înnorările vor fi în creștere treptată. Vor fi ploi mai întâi în Munții Occidentali și în nordul Munților Orientali, urmate de restul masivelor montane. Vântul va atinge viteze de până la 100 de km/h pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură în timpul serii, iar ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în timpul nopții. Deși temperaturile vor scădea, vremea va rămâne relativ caldă.

 

COMMENTS