ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 12 octombrie 2023
12/10/2023 08:52 in STIRI

Joi, temperaturile cresc peste tot și vremea devine caldă pentru data din calendar. Se anunță o zi frumoasă, cu cer senin în regiunile sudice și un vânt ceva mai insistent în ținuturile estice, și în zona înaltă de munte. Maximele pleacă de la 18 grade în depresiuni și ajung la 26 de grade pe partea vestică.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei. Nu prea vedem norii, vântul agită atmosfera, iar vremea devine caldă și temperaturile urcă până la 24 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim tot vreme frumoasă. Maximele cresc simțitor față de ziua trecută și ating 24-25 de grade. Vântul are intensificări și în această zonă și atinge viteze mai mari pe crestele munților. La noapte se mai încălzește puțin și avem minime între 8 și 10 grade.

În Botoșani, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări din sector sud-vestic. Maximele termice vor fi cuprinse, în general, între 24 și 28°C. Noaptea, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat din sector predominant vestic. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 7 și 15°C.

La munte se anunță o zi însorită și mai caldă decât în mod obișnuit. Vântul prinde putere în zonele înalte, iar în nordul Carpaților Orientali o să bată cu peste 80 de km/h.

 

COMMENTS