ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 11 octombrie 2023
11/10/2023 09:09 in STIRI

Miercuri, temperaturile cresc semnificativ în jumătatea nordică a țării, ajungând la un regim termic potrivit pentru data din calendar. Maximele termice pornesc de la 15-16 grade în depresiuni și ating 22-23 de grade în Lunca Dunării. Deși vor apărea nori trecători în vest, nord și zona centrală, nu sunt anunțate precipitații. În restul țării, cerul va rămâne senin pe tot parcursul zilei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor continua să crească, iar norii vor fi rari în timpul zilei. La amiază, maximele termice se vor situa în jurul valorii de 18-19 grade Celsius, fără ploi în previziune.

În nordul Moldovei și în Bucovina, se anunță o zi frumoasă, cu soare și câțiva nori pe cer. Temperaturile vor fi cu aproximativ 8-9 grade mai ridicate decât marți.

În Botoșani, vremea va intra într-un proces de încălzire, cu cer variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări din sectorul sudic. Maximele termice vor oscila, în general, între 18 și 20°C.

Pe timp de noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va continua să sufle slab și moderat, cu intensificări în zona sudică. Temperaturile minime se vor situa în general între 4 și 10°C. În unele locuri, mai ales spre dimineață, s-ar putea forma ceață.

La munte, temperaturile vor înregistra o ușoară creștere, iar vântul se va domoli, oferind condiții pentru vreme frumoasă în toată zona montană. Dimineața pot apărea condiții de ceață în văi și depresiuni.

 

COMMENTS