Prognoza meteo, azi, 1 octombrie 2023
01/10/2023 08:05 in STIRI

Duminică avem o nouă zi cu temperaturi ridicate în sudul și sud-estul României, în timp ce vremea se răcorește în celelalte zone ale țării. În nord, în centrul țării și pe partea estică, se vor forma câțiva nori de ploaie, iar în est și sud-est vântul se va intensifica.

Maximele termice se vor situa între 18 și 19 grade Celsius în Bucovina și depresiunile din estul Transilvaniei, ajungând la 30 de grade în Muntenia.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea se anunță foarte plăcută. Norii vor apărea rar, vântul nu va crea probleme, iar temperaturile maxime vor atinge 31 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi frumoasă cu soare predominant în cea mai mare parte a zilei. Maximele termice vor atinge până la 30 de grade Celsius. După-amiaza, în zona montană, pot apărea nori și ploi trecătoare.

În Botoșani, vremea se va răcori. Cerul va fi temporar noros, iar pe alocuri pot apărea precipitații sub formă de ploaie. Vântul va sufla cu intensificări din sector nordic. Maximele termice vor fi cuprinse, în general, între 18 și 23°C. Pe timpul nopții, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat din sector predominant nord-vestic. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 7 și 9°C.

La munte, vremea va fi ușor instabilă. În a doua parte a zilei, în special în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali, se vor forma nori și vor apărea câteva ploi trecătoare pe spații mici. Temperaturile în stațiunile montane vor avea o ușoară creștere.

Pe litoralul românesc, urmează o zi excelentă pentru plajă, cu soare și o briză activă. Maximele termice vor atinge până la 30 de grade Celsius la orele amiezii. Apa mării rămâne caldă, având în jur de 27 de grade.

Top of Form

 

COMMENTS