Prognoza meteo, azi, 26 septembrie 2023
26/09/2023 09:09 in STIRI

Astăzi, în majoritatea regiunilor, vom continua să ne bucurăm de vremea caldă și însorită, fără niciun semn de ploaie. Cu toate acestea, vântul va deveni mai intens în regiunile sudice și în zonele montane, suflând cu viteze de până la 55 de km/h.

Maximele termice pentru ziua de astăzi vor varia considerabil în diferitele regiuni ale țării. În estul Transilvaniei, temperaturile vor începe de la 22-23 de grade Celsius, în timp ce în Muntenia, Moldova sudică și nordul Munteniei, termometrele vor indica valori de până la 30 de grade Celsius. În aceste regiuni, cerul va fi mai puțin înnorat, dar vântul va rămâne destul de insistent.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea se va menține frumoasă și caldă pentru această perioadă a anului. După amiază, temperaturile vor atinge 28 de grade Celsius, în timp ce peste noapte vor scădea până la 10 grade Celsius.

În Botoșani, situația va fi similară, cu vreme caldă și cer variabil. Vântul va sufla slab și moderat din direcția predominant nord-estică. Maximele termice se vor situa în general între 26 și 28 de grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî la valori cuprinse între 10 și 13 grade Celsius.

Pe litoral, condițiile meteorologice rămân favorabile pentru finalul lunii septembrie, cu temperaturi de până la 26 de grade Celsius în stațiuni. Cerul va fi senin în mare parte, însă vântul va continua să prezinte intensitate, atingând viteze de până la 55 km/h.

 

COMMENTS