ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 5 septembrie 2023
05/09/2023 09:28 in STIRI

Marți, vremea se anunță însorită și călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi în creștere. Cu toate acestea, în sud-estul extrem al țării, se mai așteaptă câteva ploi slabe, în timp ce spre seară, vor apărea ploi ușoare în zonele montane și la deal.

Maximele termice vor cunoaște o creștere semnificativă, începând de la 21-22 de grade în depresiuni și atingând 29-30 de grade în sudul României.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, soarele va străluci, iar temperaturile vor fi în creștere. Termometrele vor indica valori de 28-29 de grade, însă vântul va persista la intensitate destul de mare în aceste regiuni.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, dimineața va fi răcoroasă, dar vremea se va îmbunătăți semnificativ după prânz. Temperaturile vor atinge 27 de grade, înregistrând o creștere față de ziua anterioară. Se vor înregistra ploi trecătoare în zonele montane, mai ales spre seară.

În Botoșani, temperatura va începe să crească, iar cerul va fi variabil ziua și mai senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei, în special din sectorul nordic. Maximele termice se vor situa între 23 și 27°C, în timp ce minimele vor oscila între 9 și 14°C.

Pe litoral, se vor înregistra înnorări și averse în prima parte a zilei, urmate de intensificări ale vântului care vor imprăștia norii. Temperaturile vor atinge 28 de grade pe plajă, iar temperatura apei mării se va menține la 26 de grade.

 

COMMENTS