Prognoza meteo, azi, 4 septembrie 2023
04/09/2023 09:41 in STIRI

Luni, temperaturile vor scădea sub nivelul normal pentru această perioadă în multe zone ale României. Acestea vor varia între 18 grade Celsius în Bucovina și 29 de grade în Dobrogea. Aversele vor afecta majoritatea regiunilor, cu excepția vestului, nord-vestului și sud-esticului țării.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile nu vor depăși 28 de grade Celsius sau mai puțin. În cursul zilei, se vor înregistra mai multe reprize de ploaie, cu cantități semnificative de apă, iar vântul va sufla cu viteze de până la 55 km/h.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, soarele nu va fi prea vizibil, iar atmosfera va deveni rece pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor atinge cu greu 22 de grade Celsius, vântul va sufla ușor și moderat, iar în unele zone pot apărea averse destul de abundente.

În Botoșani, vremea va continua să se răcească, cerul va fi predominant noros, iar în special în a doua parte a zilei se vor înregistra ploi temporare. Vântul va avea intensitate slabă și moderată, predominant din direcția nordică. Maximele termice vor fi în general între 20 și 22°C, iar minimele între 13 și 16°C.

La malul mării, vom vedea puțin soare printre nori, iar vor fi și câteva ploi trecătoare. Vântul se va intensifica, cu viteze de 45...55 km/h, iar temperaturile maxime vor ajunge la 28 de grade Celsius pe plajă și 26 de grade Celsius în apă.

COMMENTS