A dat foc gospodăriei părinților! Un tânăr din Botoșani este acuzat că a produs incendiul de la Stroiești
31/08/2023 03:35 in STIRI

Un individ în vârstă de 35 de ani a fost arestat de către polițiștii din Botoșani, fiind considerat suspectul principal în cazul incendierii celor 50 de tone de furaje într-o gospodărie din localitatea Stroiești, comuna Lunca. Acest bărbat este, de fapt, fiul proprietarilor acelei gospodării și trăiește în aceeași locuință cu părinții săi.

El a fost imediat reținut după izbucnirea incendiului și a fost transportat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati. Se pare că părinții săi nu au de gând să depună plângere împotriva propriului lor fiu.

Vă amintim că un puternic incendiu s-a declanșat într-o gospodărie din localitatea Stroiești, în care aproximativ 50 de tone de furaje au fost mistuite de flăcări.

La fața locului au intervenit rapid două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului de Pompieri Botoșani, folosind două autospeciale de stingere cu apă și spumă. De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lunca a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, alături de un buldoexcavator. Echipele de intervenție au constatat că depozitul de furaje era cuprins de flăcări, existând riscul ca incendiul să se extindă la locuința și alte construcții din apropiere.

Operațiunile de stingere a incendiului și eliminare a efectelor au durat mai mult de șase ore, dat fiind volumul mare de furaje care ardea. A fost o intervenție complexă, deoarece fiecare metru pătrat trebuia verificat pentru a preveni riscul de reaprindere.

 

COMMENTS