Incendiu devastator! Zeci de tone de furaje au ars. Se pare că focul a fost pus intenționat
31/08/2023 03:28 in STIRI

Miercuri, un incendiu devastator a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Stroiești, aparținând comunei Lunca, în urma căruia aproximativ 50 de tone de furaje au fost înghițite de flăcări. În urma investigațiilor preliminare, cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind acțiunea intenționată.

Echipajele de pompieri au fost alertate și au intervenit rapid cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului de Pompieri Botoșani. În sprijinul lor a venit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lunca, mobilizând o autospecială de stingere cu apă și spumă, alături de un buldoexcavator. La sosirea lor la fața locului, situația era alarmantă, depozitul de furaje era cuprins în totalitate de flăcări, cu riscul iminent ca focul să se extindă la casele și alte construcții din vecinătate.

Operațiunile de stingere și gestionare a incendiului au durat mai mult de șase ore. Eforturile pompierilor au fost susținute de dificultatea gestionării unei cantități semnificative de furaje aflate în flăcări, iar procedurile de control și asigurare împotriva reaprinderilor au necesitat o atenție deosebită în verificarea fiecărui metru pătrat afectat.

Autoritățile au preluat cazul și l-au transferat în atenția Poliției pentru a continua investigațiile și pentru a identifica persoanele implicate în acest act de incendiere intenționată.

 

COMMENTS