Prognoza meteo, azi, 28 august 2023
28/08/2023 09:18 in STIRI

Meteorologii anunță o zi extrem de fierbinte și cu disconfort termic crescut pentru ziua de luni în întreaga țară. Temperaturile vor atinge cote alarmante, situându-se între 35 și 39 de grade Celsius în majoritatea regiunilor.

Zona Moldovei sudice și nordul Munteniei va resimți efectele caniculei într-un mod accentuat. După prânz, termometrele vor urca și mai mult, atingând valori de 37-38 de grade. Aerul va deveni dens și greu de respirat, adăugând un nivel ridicat de disconfort.

În nordul Moldovei și în Bucovina, se preconizează o zi cu temperaturi sufocante, în jur de 39 de grade Celsius la umbră. Cerul va fi predominant senin, iar șansele de ploaie sunt minime.

În Botoșani, cerul va rămâne senin pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ocazionale intensificări dinspre sectorul sudic. Maximele termice se vor situa, în general, între 32 și 36°C, iar disconfortul termic va fi resimțit.

La malul mării, ziua se anunță fierbinte, cu temperaturi în stațiuni de aproximativ 34 de grade Celsius. Însă, stresul termic va fi resimțit în mod semnificativ. Cerul va rămâne senin pe tot parcursul zilei, iar apa mării va avea o temperatură de cel mult 27 de grade.

COMMENTS