ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 27 august 2023
27/08/2023 08:41 in STIRI

Duminică, 27 august 2023, valul de căldură se va intensifica în întreaga țară, iar gradul de disconfort termic va fi ridicat. Meteorologii anunță că, în special în zonele de câmpie și podiș, temperaturile vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius în timpul după-amiezii. Disconfortul termic va fi accentuat, cu indicele temperatură-umezeală depășind pragul critic de 80 de unități.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, va domina canicula în timpul după-amiezilor, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat. Temperaturile maxime vor atinge între 35 și 37 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila între 19 și 21 de grade Celsius.

În Botoșani, cerul va fi variabil în timpul zilei și predominant senin în timpul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări din sectorul sudic. Maximele termice se vor situa, în general, între 35 și 37°C.

 

COMMENTS