El este botoșăneanul care s-a înecat în mare după ce a încercat să salveze un băiețel. Era tatăl a doi copii
21/08/2023 07:37 in STIRI

Botoșăneanul care s-a înecat vineri seară în Marea Neagră, după ce a încercat să salveze un băiețel de șase ani, se numește Cosmin Marius Bîrzu și ar fi împlinit 36 de ani pe 18 noiembrie.

De profesie agent de poliție de penitenciare, Cosmin Marius Bîrzu era căsătorit și avea doi copii. Lucra la dispeceratul de la Penitenciarul Botoșani și era apreciat de toți colegii săi.

Vineri seară, în timp ce se afla în concediu la mare, a sărit în apă pentru a salva un băiețel în vârstă de șase ani, care nu mai putea ajunge la mal. El a fost luat de curenții apei, dispărând în mare.

O tânără din Constanța a fost martora întregii scene și a sunat la 112, cerând sprijinul angajaților de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La fața locului au ajuns și 11 scafandri constănțeni, care au început căutările. Căutările au fost oprite în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, iar apoi au fost reluate sâmbătă pe parcursul întregii zile. Cu toate acestea, botoșăneanul nu a fost găsit.

Corpul neînsuflețit al acestuia a fost adus de valuri la țărm și a fost identificat duminică dimineață în zona plajei Azur, între Eforie Sud și Eforie Nord.

Autoritățile din Constanța au confirmat că persoana este tânărul din Botoșani care a dispărut pe 18 august în Marea Neagră, în zona plajei Steaua de Mare.

(Foto: Facebook)

 

COMMENTS