Anchetă la Maternitate după moartea Alexandrei. Va fi analizat modul în care au fost respectate protocoalele terapeutice
20/08/2023 10:42 in STIRI

O echipă de specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani va analiza modul în care au acționat cadrele medicale în cazul Alexandrei, o tânără mamă în vârstă de 25 de ani, care a decedat la Maternitate, precum și cauza decesului.

„La nivelul Spitalului Județean de Urgență Mavromati s-a constituit o echipă de specialiști care să analizeze cauza decesului și modul în care au fost respectate protocoalele terapeutice în vigoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Ioan Asaftei.

Alexandra Ivanov se afla la a cincea sarcină, având trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente. Cu amenoree de 13 săptămâni și o sarcină (confirmată printr-o ecografie corespunzătoare pentru 12 săptămâni) oprită în evoluție, conform informațiilor furnizate de cadrele medicale de la Maternitatea Botoșani.

”S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, în conformitate cu protocolul în vigoare. Deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin era închis și nu existau semne de avort în evoluție, nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

La data de 18 august, la ora 7:30, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării sale de sănătate, manifestând dispnee severă și sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare. Din acest motiv, ea a fost transferată la Secția de Terapie Intensivă, unde au fost inițiate manevre complexe de reanimare. Cu toate eforturile depuse de către medici, la ora 8:20, pacienta a fost declarată decedată din cauza unui stop cardiorespirator.

 

COMMENTS