Reacții dure la adresa cadrelor medicale după ce tânăra gravidă din Botoșani a murit pe patul de spital
19/08/2023 22:56 in STIRI

Reacții dure au apărut la adresa cadrelor medicale de la Maternitatea Botoșani, care ar fi dat dovadă de indiferență, iar o tânără mămică, de 25 de ani, a murit pe patul de spital. Oamenii spun că o parte dintre a angajații din sănătate s-au obișnuit cu șpăgi și dau dovadă de lipsă de empatie și chiar incompetență.

„Șpăgile și corupția, lipsa de umanitate și empatie ,incompetențe în orice sistem !Asta este România ! Schimbarea ar veni de la noi ,de la fiecare persoana în parte ,însă nu se vrea ,nu se da peste nas pentru ca suntem un popor de pupincuriști și piloși ,egoiști și îngâmfați ,etc ..rămân familii îndurerate, copii orfani ,părinți fără copii…ne-am născut cu “Dumnezeu sa o ierte “și cu “asa a vrut Dumnezeu”,fără sa socotim ca Dumnezeu iartă,Dumnezeu inseamna Creație și însuși Dumnezeu ne arata prin astfel de nenorociri ca ar trebui schimbam ceva pentru binele aproapelui nostru! Sincere Condoleanțe!Cuvintele pentru familie sunt de prisos ,însă atitudinea noastră vis-a-vis de acest sistem trebuie schimbata!”, spune Alexandra Vatavu.

Totodată, mămicile acuză și „lupta” dintre cadrele medicale, care se răsfrânge asupra pacienților. Astfel de cazuri au condus la o lipsă de încredere în întregul sistem medical, nu doar din Botoșani, ci din întreaga țară.

„Lipsa de empatie, altruism si “lupta” intre cadrele medicale lasa un gust amar si arata traiectoria neomenească unde se îndreapta omenirea si toate cele legate de ea… Sanatate, educatie! Valorile noastre tin de ceea ce facem si de felul cum suntem si ne comportam in situatii unde este nevoie de empatie… La medici tot timpul cautam salvarea, dupa Dumnezeu… Din pacate in aceasta situație n-a fost asa! Nu pot generaliza, dar cum vor mai privi copii situațiile in care vom spune ca doctorii ne salvează vietile? Asa nu se va schimba nimic niciodată, unde sunt cele mai de bază sentimente cand vine vorba de oameni?Cum se justifica juramantul depus in momentul absolvirii (valabil pentru toate domeniile)? Dezamăgitor si trist tot ceea ce se intampla, mai ales ca sunt suflete care nu meritau sa treacă prin această suferință cumplită! Sunt mama a 3 copilasi si ma doare sufletul sa stiu ca daca as avea nevoie de o “salvare” mi s-ar intoarce spatele si mi s-ar spune sa astept ca nu este o urgenta! Toate cazurile trebuie tratate in acceasi masura, cu acceasi rapiditate, pana la eliminarea celei mai mici suspiciuni care ar putea pune viata unui om in pericol! TRIST tot ce s-a intamplat si fara nici o scuza! Nici macar demiterea din fuctie nu v-a vindeca vreodata rana ramasa in inimile copilasilor ramasi fara mama la o varsta atat de frageda! Putere familiei indurerate si sper sa se faca dreptate!!!”, spune Ana Maria Rotaru.

 

COMMENTS