ADS
ADS
ADS
Petiție online pentru Alexandra, mămica din Botoșani, gravidă, care a murit la spital. „Dreptate pentru Alexandra”
19/08/2023 10:20 in STIRI

Moartea Alexandrei, mămica de 25 de ani, din Botoșani, însărcinată, a stârnit un val de reacții negative la adresa cadrelor medicale care s-au ocupat de ea în perioada cât a fost internată. Rudele și prietenii cer acum tragerea la răspundere a tuturor celor care au tratat-o cu indiferență. În acest sens, a fost inițiată și o petiție pentru strângerea de semnături: „Dreptate pentru Alexandra”.

„Prin această petiție, vreau cât mai mulți susținători pentru a se face dreptate pentru un suflet pierdut din cauza unor erori medicale, a nepăsării și indiferenței. Este un caz foarte grav care nu este singurul în maternitatea din Botoșani, acolo unde ar trebui să se nască noi suflete nu să se piardă. Sper ca vinovații să plătească”, susține inițiatorul petiției.

Vezi aici petiția!

Femeia se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecendente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină (ecografie corespunzătoare pentru 12 săptămâni) oprită în evoluție, potrivit cadrelor medicale de la Maternitatea Botoșani.

"S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Pe 18 august, la ora 7.30, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate, cu dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care a fost transferată pe Secția ATI, unde s-au instituit manevre complexe de reanimare.

În ciuda eforturilor depuse de medici, la ora 8.20, s-a declarat decesul pacientei prin stop cardiorespirator.

"Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, a precizat Ioan Asaftei.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor, care au deschis o anchetă.

"Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean. Trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru, respectiv un an, au rămas orfani de mamă."

 

COMMENTS