ADS
ADS
ADS
Percheziții cu „mascații” din Botoșani la traficanți de droguri. Petreceri cu fete drogate, puse să se prostitueze
12/08/2023 09:43 in STIRI

Echipa de luptători SAS (Servicii Acțiuni Speciale) din Botoșani a participat la o operațiune majoră desfășurată în data de 9 august, coordonată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud. Această acțiune a condus la reținerea a 16 persoane implicate în activități de trafic de droguri și infracțiuni conexe.

Indivizii au fost reținuți sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de minori, trafic de persoane și braconaj.

Conform surselor judiciare, grupul infracțional a operat în județul Bistrița-Năsăud în perioada 2021-august 2023. Activitățile lor au inclus procurarea, deținerea și utilizarea ilegală a armelor letale. Conform informațiilor, unii membri ai grupului au organizat partide de vânătoare neautorizate, folosind arme deținute ilegal.

Pe lângă aceasta, un alt grup infracțional s-a format în anii 2021-2022 în scopul comercializării de droguri de risc, droguri de mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. De asemenea, aceștia au exploatat persoane, inclusiv minore, vulnerabile, obligându-le să practice prostituția în schimbul unor sume de bani.

Acțiunea de percheziții a avut ca rezultat confiscarea a 11 arme letale, inclusiv unele deținute ilegal, precum și alte echipamente și bunuri relevante pentru activitățile infracționale ale grupului. În plus, au fost identificate cantități semnificative de droguri de risc.

În urma acțiunii, șase dintre inculpați au fost arestați preventiv, iar pentru ceilalți zece s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Operațiunea a beneficiat de sprijinul a 100 de luptători SAS din mai multe județe ale țării, inclusiv Botoșani, Mureș, Maramureș, Cluj, Sălaj, Harghita, Covasna, Brașov, Bihor, Suceava și Satu Mare.

 

COMMENTS