Percheziţii la Penitenciarul Botoşani într-un dosar de înşelăciune. Anchetă efectuată de poliţişti
10/08/2023 18:04 in STIRI

Miercuri dimineață, perchezițiile efectuate în Botoșani au avut loc la Penitenciar în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiștii din județul Mureș, într-un dosar de înșelăciune utilizând metoda "Accidentul".

În urma a nouă mandate de percheziție domiciliară, executate pe 9 august, de polițiștii din Mureș, în București și în județele Gorj, Vrancea și Botoșani, în scopul dezorganizării unei grupări infracționale bănuite de comiterea mai multor fapte de înșelăciune prin metoda „accidentul”, au fost găsite și confiscate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani, o armă de tip airsoft și bijuterii din aur.

De asemenea, s-a descoperit și confiscat un recipient conținând substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Această substanță a fost predată autorităților de combatere a criminalității organizate pentru a continua cercetările.

În timpul operațiunii, au fost pus în aplicare șapte mandate de aducere.

Pe baza probelor adunate, polițiștii din Serviciul de Investigații Criminale Mureș au decis să rețină patru persoane, dintre care trei bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 24 de ani, din județul Gorj, și o femeie în vârstă de 43 de ani, din județul Vrancea.

Aceștia au fost aduși sub escortă și predați Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș. În cursul zilei urmează să fie prezențați în fața magistraților pentru a se lua măsuri preventive.

Una dintre persoanele investigate este deja în detenție în legătură cu o altă cauză penală.

Investigațiile au arătat că de la începutul lunii iunie 2023 până în prezent, cei suspecți au sunat mai multe persoane în țară, pretinzând că sunt cadre medicale sau membrii de familie și au utilizat metoda „accidentului”. Sub pretextul unor accidente rutiere grave implicate de membrii de familie, pentru care este nevoie de intervenție medicală urgentă și sume mari de bani, aceștia au convins persoanele să ofere bani sau bijuterii de valoare.

Prin obținerea încrederii și a datelor despre adresele victimelor, complicii ar fi colectat banii sau bunurile valoroase de la victime, prezentându-se drept reprezentanți ai unităților medicale.

Astfel, se crede că au obținut peste 30.000 de euro și o cantitate semnificativă de bijuterii din aur.

Cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a documenta întreaga activitate infracțională sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

 

COMMENTS