Prognoza meteo, azi, 11 august 2023
11/08/2023 09:02 in STIRI

În continuare, vremea va păstra accentele răcoroase, cu temperaturi mai scăzute, în special dimineața și noaptea, în regiunile nordice, centrale și vestice ale țării, în timp ce în celelalte zone valorile termice diurne vor rămâne apropiate de mediile specifice acestei perioade. Termometrele vor înregistra maxime cuprinse între 22 și 31 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa în intervalul 8-17 grade Celsius, cu valori ușor mai ridicate pe litoral și în zona deltei. 

Cerul va prezenta un aspect variabil, iar în special după-amiaza și seara vor apărea înnorări trecătoare și posibile averse în zonele montane și submontane, cu o răspândire restrânsă în nord, centrul și estul țării, iar în celelalte regiuni acestea vor fi izolate.

Vântul va sufla în general slab și moderat, cu unele intensificări mai accentuate în regiunile Dobrogea, Moldova și sudul Banatului. În depresiuni, în a doua parte a nopții, se va forma izolat ceață, reducând vizibilitatea.

În Botoșani, temperaturile maxime vor oscila între 23 și 25 de grade Celsius, iar vântul va prezenta o intensitate moderată, cu o viteză medie de aproximativ 20 km/h, venind dinspre nord-vest.

Pe litoralul Mării Negre, vremea se va îmbunătăți semnificativ, aducând condiții atmosferice plăcute și temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Cerul va avea înnorări sporadice, iar posibile averse slabe vor putea apărea, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general slab până la moderat, cu unele intensificări de scurtă durată pe parcursul zilei.

În privința temperaturilor, maximele termice pe litoral vor fi în intervalul 27-30 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa între 18 și 20 de grade Celsius. Dacă sunteți în căutarea unei plimbări pe plajă, temperatura apei mării vă va întâmpina cu valori cuprinse între 20 și 22 de grade Celsius.

 

COMMENTS