Prognoza meteo, azi, 10 august 2023
10/08/2023 11:19 in STIRI

Vremea rămâne răcoroasă joi, mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale ale țării, în timp ce Transilvania se va bucura de o maximă de doar 21...22 de grade Celsius. O excepție va fi Bucureștiul, unde termometrele vor atinge 30 de grade.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei, se preconizează o zi splendidă: cerul va fi presărat cu nori rari, vântul va sufla blând și temperaturile se vor opri la niveluri plăcute, în jur de 28...29 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, condițiile meteo se mențin favorabile în zonele mai joase. La munte, însă, cerul se încarcă și se anunță perioade de averse abundente, ce vor aduce peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. Maximele zilei vor atinge 28 de grade Celsius.

La Botoșani, temperaturile maxime vor oscila între 22 și 25 de grade Celsius, iar vântul va sufla moderat, cu o viteză medie de aproximativ 8 km/h, dinspre sud-sud-vest.

Pe litoral, se observă apariția unor înnorări și condiții de ploaie. Totuși, perioadele cu soare nu vor lipsi, iar vântul va deveni mai intens. Pe plajă, temperaturile vor atinge valori acceptabile, între 27 și 28 de grade Celsius , însă temperatura apei mării va cunoaște o nouă răcire.

 

 

COMMENTS