Prognoza meteo, azi, 28 iulie 2023
28/07/2023 11:36 in STIRI

Ziua de vineri ne aduce vreme frumoasă și temperaturi în creștere în majoritatea regiunilor din România. Maximele termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, oferind o atmosferă plăcută pentru activitățile în aer liber.

În nordul țării, în Maramureș și în estul Transilvaniei, temperaturile maxime vor porni de la 23 de grade Celsius, iar în sudul țării vor ajunge până la 31 de grade Celsius, oferind o zi călduroasă și însorită în aceste zone.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor atinge și ele 30 de grade Celsius. Cerul va fi predominant senin, dar vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei, ceea ce va aduce o ușoară senzație de răcoare.

În nordul Moldovei și în Bucovina, vineri va fi o zi deosebit de frumoasă, cu temperaturi cu aproximativ 7-8 grade peste cele de joi. Totuși, spre seară și la noapte, se vor aduna norii, iar în zonele de munte pot apărea câteva averse.

În Botoșani, valorile termice vor oscila între 14 și 26 de grade Celsius, astfel încât se va resimți o diferență semnificativă de temperatură între zi și noapte. Vântul va sufla cu o viteză de aproximativ 12 km/h din direcția vest-nord-vest.

La malul mării, ziua de vineri se anunță plăcută, cu cer senin, dar un vânt mai insistent. Temperaturile vor crește ușor și vor ajunge la 27-28 de grade Celsius, oferind condiții ideale pentru cei care se bucură de plajă și relaxare. Totuși, apa mării se va răci și va avea cel mult 14-15 grade Celsius, astfel că înotul poate fi mai puțin plăcut pentru unii.

 

COMMENTS