Prognoza meteo, azi, 27 iulie 2023
27/07/2023 10:21 in STIRI

Joi, temperaturile scad considerabil în sud, est și centrul țării, după ce miercuri au fost înregistrate canicule cu valori de peste 41 de grade Celsius. Astăzi, termometrele vor indica mai mult de 28 de grade Celsius.

În zonele mai înalte, precum Moldova sudică și nordul Munteniei, vremea se va răci simțitor, și aici temperaturile nu vor depăși 27 de grade Celsius. Vor apărea ploi, însoțite de tunete, fulgere și intensificări ale vântului.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera va fi predominant însorită pe parcursul întregii zile, însă la munte se pot înregistra unele aversări. Vântul va fi mai puternic, iar temperaturile vor scădea până la 26 de grade Celsius.

În Botoșani, valorile termice vor oscila între 16 și 20 de grade Celsius, iar vântul va sufla cu o viteză de aproximativ 43 km/h din direcția nord-vest.

Aerul rece ajunge și la malul mării, astfel că joi, în stațiuni, temperaturile vor atinge cel mult 23-24 de grade Celsius. Vor fi mai multe reprize de ploi, iar vântul va sufla puternic. Temperatura apei mării va fi în jur de 22 de grade Celsius.

 

COMMENTS